Dişlerin yüzeylerindeki renk bozuklukları, çeşitli gıdalardan kaynaklanan dişlerdeki lekelenmelerin temizlenmesi işlemine diş beyazlatma denir. Diş bakımının düzenli yapılmaması, diş minesinin incelmesi, dişlerde biriken plaklar, sigara kullanımı, asitli içecekler, bazı antibiyotik türleri ve yüksek dozda flor kullanımı dişlerinizin görünümünde lekelenmeler yapar. Diş beyazlatma uygulaması diş hekimi tarafından uygulanması gereken bir işlemdir. Estetik gülüşe sahip olmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Diş beyazlatma işlemi sonrasında dişlerde kısa süreli hassasiyet oluşması mümkündür.
Diş beyazlatma iki şekilde uygulanabilir. Ofis tipi beyazlatma ve ev tipi beyazlatmadır.
Ofis Tipi Diş Beyazlatma
Ofis tipi beyazlatma , diş hekimi tarafından yaklaşık 1 saatlik bir süre içerisinde 3-4 ton diş renginin açılmasıyla hızlı bir beyazlatma yöntemidir.
Beyazlatma yapılmadan önce ağız içi genel bakımı yapılmalıdır. Varsa çürük tedavisi, kanal tedavi, dolgu ve diş eti tedavisi tamamlandıktan sonra yapılmalıdır.
Beyazlatma işlemi , öncelikle ağız içindeki korunması gereken dokular özel koruyucu malzemelerle kaplanır. Dişlerin üzerine sürülen özel bir jel ve ışın ile diş beyazlatma işlemi yapılır. İşlem sonrasında dişleriniz lekelerden arınmış bembeyaz bir gülüşe sahip olursunuz.
Ev Tipi Diş Beyazlatma
Evde diş beyazlatma yöntemi diğer yöntemden daha uzun bir süreçle gerçekleşir. Diş hekiminizin verdiği jelli kalıbın her gece dişlere takılması gerekir. Bu kalıplar her gün 7-8 saatlik süre takılması istenir. Hastanın evde uygulayacağı tedavi istenilen beyazlatma oluncaya kadar sürebilir. Diş hekiminizin belirleyeceği süre boyunca tedaviye devam edilir.