Ortodontik Tedavi

Ortodonti, çapraşık dişlerin uyum içerisinde dizilimlerini kontrol eden uyumsuz dişlerin durumlarını önlemeye yönelik tedavisini yapan diş hekimliği uzmanlık dalıdır.

Parmak emme, tırnak yeme, uzun süre biberon kullanımı ve yalancı emzik kullanılması durumlarındaki

Çene kemiklerinin birbiriyle uyumsuzlukları, çapraşık dişlerin tedavi yöntemidir.

Ortodonti, metal, braketler, porselen braketler, lingual sistem ve invisalign telsiz şeffaf plaklar ile tedavi edilebilir.

  • Çapraşık Dişlerin Düzeltilmesi

    Çapraşık dişlerin tedavisine başlamadan önce hastanın ağız bakımının tammalanması gerekmektedir. Hastanın muayene sonucu çürük dişleri veya dolgu gibi tedavilerinin diş hekimi muayenesiyle belirlenir ve tedavileri tamamlanır. Ağız içi tedavisi tamamlanan hastaya hangi ortodonti tedavisinin uygulanması gerektiği belirlenir ve süreç başlar.

    Dişlerin üzerine tellerden ve özel diş plaklarıyla gelen orantılı kuvvet uygulaması ile dişlerin düzenli hareket etmesi sağlanır. Dişler zaman içerisinde olması gereken dizilimi sağlarlar. Tedavi süresi vakaya göre değişiklik göstermektedir.

  • Diş ve Çene ve Yüz Anomalilerin Düzeltilmesi

    Ortodonti, diş, çene, yüz yapısındaki anomalilerin tespitini ve tedavisini yapar. Sadece dişlerdeki yapısal çapraşıklıklar değil bunlarla birlikte çene ve yüzdeki problemlerin tespitini ve tedavisini sağlar.

    Ortodonti uzmanları ve cerrahlar birlikte çalışırlar. Çene ortodontik anomaliler ortodonti tedavisi ile çözümlenir.

  • Erken Dönem Kötü Alışkanlıkların Önlenmesi

    Çocukların dişlerine zarar veren kötü alışkanlıklarını bırakilmeleri anne-babalarının desteği ile olur. Erken yaşta Ağız diş bakımı eğitimi ile sağlanabilir. Düzenli diş hekimi kontrollerine giderek sağlıklı dişlerini koruyabilirler. Çocukların erken yaşta parmak emme, biberon kullanımı gibi alışkanlıklarından dolayı ileriki dönemlerinde çapraşık dişlere sahip olurlar.

    Düzenli kontrolleri ile gerekli görüldüğü ve yaş itibariyle ortodonti tedavisi uygulanarak dişlerinin sağlıklı olması sağlanmaktadır.

  • Hangi Yaşta Ortodontik Tedavi yapılır?

    Ortodonti tedavisi gelişim yaşını dolduran her birey için uygulanabilir. 14 yaş itibariyle diş dizilimlerinin muayenesi sonucunda tedavi başlayabilir.

  • Ortodontik Tedavinin Süresi Ne Kadardır?

    Tedavi süresi vakaya göre ve tedavi yöntemine göre değişiklik göstermektedir.

  • Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

    Ortodonti tedavisi gören hastaların diş bakımları normal fırçalama ve ile gerçekleşmektedir. Ortodonti tedavisi normal diş telleri ile oluyor ise sert cisimlerin yenmemesi ve yiyeceklerin dişlerle koparılarak yenmemesi gerekmektedir. Diş tellerinin veya braketlerin zarar görmesine sebebiyet vermektedir. Şeffaf plaklar ile tedavi gören kişiler plakları çıkartarak diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile bakımlarını yapabilirler.

Sitemizden çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.