Hareketli protez kişinin dişsizlik nedeni ile kaybolan konuşma ve çiğneme fonksiyonlarını doğal yapısına kavuşması amacı ile yapılan protez türüdür. Tutuculuğu ve estetiği sağlamak için tercih edilir.
Hareketli protezler ağız ölçüsü alınarak, laboratuar da hazırlanır.
Total/Tam Diş Protezleri
Doğal dişlerin hepsinin eksik olduğu hastalar için uygulanan takıp çıkartılabilen protez çeşididir. Tam diş protezlere takma diş denir.
Bölümlü Protez
Bölümlü protez, doku ve dişe dayalı protetik uygulamadır. Dişin dişetine yakın alanının altında kalan kısımlarına kroşe denilen uçlarla uygulanır.
Hassas Bağlantılı Diş Protezleri
Kısmi diş eksikliklerinde kancalı protez istemeyen hastalara uygulanan estetik bir uygulamadır. Hassas bağlantılı protezlere "çıtçıtlı protez" de denir.
Teleskop Protezler
Teleskop protezler, diğer protezlerden ayıran özelliği , aşınmış dişlerin üzerine takılan iki parçadan oluşan kaplamalı olmasıdır.
Protez dişlere bağlı ve eksik olan dişlerin bulunduğu bölge doldurularak uygulanır.Hareketli İmplant Üstü Protez
Dişsiz ağızlarda implant uygulaması hareketli protezlerin tutuculuk gücünü arttırmak için yapılır. Hareketli tam protez’in içerisindeki deliklerden çene içerisine yerleştirilmiş olan implantların yuvalara yerleşimi ile tutuculuğu artarak hastanın çiğneme, konuşma fonksiyonlarını daha etkin ve rahat yapmasını sağlar.
Hastanın çene kemik oranı ile uygulama yapılacak yönteme göre üst çene 6 - arası, alt çene ise 4 – 6 adet arası implant yapımı olabilir. Tamamen dişsiz bir vakada ise Üst çenede en az 4 implant, alt çenede 2 ila 4 implant başarı bir tedavi için önemlidir.
Bar Tutuculu Protezler
Hastanın tam dişsizlik durumunda dört adet implant uygulayarak, implantların arasına ince bir bar ile bağlanmasıyla yapılan protez çeşididr. Bar tutuculuğu protezin ağızda sıkıca tutunmasını sağlamaktadır. Takıp Çıkartılma imkani ile ağız içi bakımınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.