Üst çenedeki azı dişlerini kaybetmiş olan hastalarda kemiğin dikey olarak erimesi ve sinüs boşluklarının sarkması sorunu ile karşı karşıya kalınabilir. Bu gibi hastalarda implant uygulanması için yeteri kadar kemik yüksekliği olmadığı gözlenir.
Çene Kemiği Tozu (Kemik Grefti)
Kemik kaybı olan kişilerde eksilen kemiğin yerini doldurmak amacı ile uygulanılan bir tedavi yöntemidir. Kemik grefti yapılmasının amacı dokunun sağlamlaşması ve onarılmasıdır. Çene kemiğinin üstünde olan alveol kemiği dişlerin çiğneme fonksiyonunu sağlaması için konumlarının belirlenmesinde önemlidir. Ağız içi bakteriler ve dişin çekilmesiyle alveol kemiği fonksiyonlarını yerine getiremez hale gelerek kemik erimesi yaşanır. Protez kullanan hastalarda da kemik erimesinden dolayı protezlerinin bollaşması şikayetleri oluşur. İmplant cerrahi işlemlerinde özellikle implantın yerleştirileceği kemik dokusu eksikliğinden dolayı yapay kemik tozlarından faydalanılmaktadır.
Açık Sinüs Lifting
Açık sinüs lifting uygulamasında sinüs boşluğunu saran zar dikkatlice yırtılmadan kaldırılır, oluşturulan boşluk alana kemik greftleri yerleştirilerek bölgenin iyileşme sürecinin bitmesi beklenir.
Açık sinüs liftin uygulaması öncesi hastanın genel sağlık sorunlarının basit implant uygulaması yapılacak hastaya göre daha özenli ve dikkatli olunması gereklidir. Hastanın bağışıklık sisteminin düzenli ve yara iyileşme sorunu yaşamıyor olması gerekir.
Kapalı Sinüs Lifting
Kapalı Sinüs Lifting uygulaması için aneztezi yapılarak diş eti flabi kaldırılarak, sinüs etrafındaki sert olan kemiğe kadar ulaşılır. Sinüs üstendeki sert kemik kırılarak sinüs zarı yukarıya doğru kaldırılır. İmplant yuvasına kemizk tozu yerleştirilir. Bu uygulamada hem sinüs kaldırma işlemi, hem de kemik tozu doldurma işlemi gerçekleşmiş olur.